Ga naar de inhoud

Duurzaamheid: dit doet de regio

Samen naar een schone toekomst. Dat is het doel van de Cleantech Regio. In de Cleantech Regio werken we samen met andere gemeenten, ondernemers, onderwijs en kennisinstellingen in de Stedendriehoek aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving.

De Cleantech Regio wil in 2030 energieneutraal zijn en gaat voor een schone, prettige leefomgeving, schoon vervoer en goede bereikbaarheid, innovatie in cleantech business en een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Die doelen en ambities van de Cleantech Regio sluiten naadloos aan bij die van de gemeente Brummen. 

Regionale Energie Strategie

In de Cleantech Regio werken we ook samen aan een Regionale Energie Strategie (RES). De RES moet bijdragen aan de CO2-reductie, zoals afgesproken in het landelijke Klimaatakkoord. De RES moet onder meer leiden tot keuzes voor het opwekken van duurzame elektriciteit. We doen dit samen met de gemeenten Apeldoorn, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen (Deventer zit in een andere ‘RES-regio’), de waterschappen Rijn & IJssel en Vallei & Veluwe, en de provincie Gelderland. We betrekken ook inwoners en organisaties bij de strategie.

Meer informatie

  • Meer weten over de ambities van de regio, de projecten of hoe de regio werkt? Kijk op de website van de Cleantech Regio
  • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de regio? Meld u dan aan voor de 2-wekelijkse nieuwsbrief. U ontvangt dan ook automatisch magazine Driehoeksverhouding (verschijnt 3 keer per jaar).