Ga naar de inhoud

Grafrechten voor onbepaalde tijd

Tot 1998 hebben we op de begraafplaatsen grafrechten uitgegeven voor ‘onbepaalde tijd’. Vaak wordt dit aangeduid als eeuwig durende grafrechten. De grafrechten zijn echter niet voor eeuwig, maar blijven behouden zo lang het graf onderhouden wordt en de rechthebbende bij ons bekend is.

Zoektocht rechthebbenden

Van veel oudere graven zijn geen rechthebbenden meer aanwezig. De oorspronkelijke rechthebbenden zijn overleden of verhuisd en niet meer traceerbaar. Daarom zijn we in 2007 gestart met het achterhalen van rechthebbenden van oude graven. Bij de graven zijn vijf jaar lang bordjes geplaatst met het verzoek aan nabestaanden om zich te melden. Dit heeft tot veel reacties geleid en we hebben veel nieuwe rechthebbenden kunnen registeren. Van een groot aantal graven hebben we nog geen reactie mogen ontvangen. Van deze graven zijn de grafrechten vervallen verklaard en is het grafmonument verwijderd.

In Eerbeek is een deel van de begraafplaats geruimd om plaats te maken voor nieuwe begravingen. De stoffelijke resten zijn herbegraven in een verzamelgraf bij de ingang van de begraafplaats.

In Eerbeek loopt het onderzoek naar rechthebbenden voor een deel van de begraafplaats af in juni 2017. Nabestaanden kunnen zich tot 1 juni 2017 bij Kybys. Dit kan via telefoonnummer 0411 - 678 055 of per mail: info@kybys.nl. Zij kunnen de grafrechten (kosteloos) over schrijven op hun naam. De graven waarvoor we nog rechthebbenden zoeken, vindt u in dit overzicht (pdf, 304 KB)