Ga naar de inhoud

Kunst en cultuur

In onze gemeente is veel te beleven op het gebied van kunst en cultuur. Als gemeente hebben we vooral een faciliterende rol.

Culturele Stichting

Zo geven we de Culturele Stichting een subsidie.  De stichting heeft als taak het culturele leven in onze gemeente te stimuleren. Ook organiseert de stichting de Gemeentelijke Cultuurprijs. Heeft u een goed idee op cultureel gebied? Dan kunt u via hen ondersteuning aanvragen.

Dorpsdichter

Onze dorpsdichter Elly van Achtmaal uit Cortenoever maakt vijf of zes keer per jaar een gedicht voor onze gemeente. Als dichter noemt ze zich Eva. De Culturele Stichting heeft Eva 19 mei 2018 benoemd, voor een periode van twee jaar. Lees de gedichten van Eva op de website van de Culturele Stichting gemeente Brummen.

Kunstwerken in de openbare ruimte

In onze gemeente kunt u vele kunstwerken bewonderen. Deze kunstwerken zijn opgenomen bij een Gelderse inventarisatie en staan op de website Beelden van Gelderland. Interessant om eens te bekijken! 

De combinatiefunctie

Onze 2 combinatiefunctionarissen ‘cultuur’ zorgen ervoor dat kinderen via school kennis maken met culturele activiteiten in onze samenleving. Ook motiveren ze hen om deel te nemen aan het verenigingsleven. Waar mogelijk organiseren ze activiteiten samen met lokale culturele organisaties en (muziek)verenigingen. De combinatiefunctionarissen sport/buurtsportcoaches werken in het team Sportservice. Zij zijn bereikbaar via sportservice@stichtingsportkompas.nl.

Bibliotheken

De Stichting Bibliotheek gemeente Brummen en Voorst regelt voor ons alles rondom de twee bibliotheken. De Bibliotheek Brummen vindt u aan het Graaf van Limburg Stirumplein 2 in Brummen. De Bibliotheek Eerbeek is gevestigd aan de Coldenhovenseweg 13 in Eerbeek.

Lokale media

Onze lokale oproep is de Stichting RTV Veluwezoom. De stichting heeft kantoor in Sporthal de Bhoele in Eerbeek. Het Commissariaat voor de Media heeft besloten om hen tot 2018 aan stellen als lokale publieke media-instelling. De lokale omroep onderzoekt de mogelijkheid om samen te werken met de lokale omroepen in de buurgemeenten Voorst en Zutphen.