Ga naar de inhoud

Recreatie en papierdorp

Het programma Ruimte voor Eerbeek maakt Eerbeek mooier en aantrekkelijker. Dat is niet alleen goed voor de inwoners van het papierdorp, maar ook voor bezoekers. En bezoekers zijn weer goed voor Eerbeek. We willen dus meer recreanten en toeristen verleiden tot een bezoek aan het centrum van Eerbeek. 

Daarom werken we aan een aantrekkelijk centrum met een compact en levendig winkelgebied en willen we de middenloop van de Eerbeekse beek weer nieuw leven inblazen. Ook de ontwikkeling van de stationsomgeving met de Veluwse stoomtrein (VSM) kan zorgen voor meer toeristen. Dit plein heet overigens sinds september 2019 officieel het ‘Elis Ligtleeplein’. Vernoemd naar de in Eerbeek geboren en woonachtige voormalig baanwielrenster Elis Ligtlee.

Papier vormt het DNA van Eerbeek. Al meer dan 350 jaar werkt men in het dorp in en aan papier. We zetten Eerbeek dan ook op de kaart als hét papierdorp van Nederland. Tal van ondernemers, organisaties en inwoners werken hieraan mee met verschillende activiteiten. Van een papiermarkt en -festival tot initiatieven zoals onderwijs en papiertechniek. En niet te vergeten het mooie nieuw kunstwerk 'de papierschepper' op het plein aan de Stuijvenburchstraat of het prachtige wanddoek over de geschiedenis en het belang van de Eerbeekse beek aan de wand van het pand van papierfabriek DS Smith (Veldkantweg).

Interessante informatie