Ga naar de inhoud

Dienstverlening beperkt vanwege coronavirus

Onze dienstverlening is vanwege corona momenteel aangepast. Dit blijft nodig, ondanks de versoepelde maatregelen. We moeten immers nog steeds anderhalve meter afstand houden. Het servicepunt in Eerbeek blijft daarom voorlopig nog even gesloten. Het gemeentehuis is open, maar alleen op afspraak. Een afspraak kunt u eenvoudig zelf inplannen in onze digitale afsprakenagenda. Staat uw product of vraag er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via ons algemene nummer 0575-568 233.

Een aantal producten, zoals verhuisaangifte of het aanvragen van een uittreksel, kunt u digitaal regelen via onze website met uw Digid.

Vertrek voor langer dan 8 maanden

Gaat u voor langer dan 8 maanden of misschien zelfs definitief naar het buitenland? Dan moet u bij de gemeente aangifte doen van uw vertrek. We schrijven u dan uit de Basisregistratie Personen (BRP). Doe dit tenminste 5 dagen voor vertrek, maar uiterlijk op de dag van uw vertrek. 

Korter dan 8 maanden

  • Vertrekt u voor korter dan 8 maanden en houdt u uw adres in Nederland niet aan? Dan kunt u misschien een briefadres nemen
  • Vertrekt u voor korter dan 8 maanden en houdt u uw adres in Nederland aan? Dan schrijven we u niet uit. U hoeft geen aangifte te doen.

Aangifte doen van emigratie

U moet in de meeste gevallen langskomen bij de gemeente om uw aangifte van emigratie te doen. Maak hiervoor een afspraak. Breng uw legitimatiebewijs mee. Als u de enige inwoner bent van uw huidige adres, of als alle bewoners van het adres met u mee verhuizen naar het buitenland, dan kunt u ook digitaal uw aangifte vertrek naar buitenland doen.

Bewijs van vertrek

Let op: in veel landen hebt u een bewijs van uitschrijving van uw laatste woonplaats nodig. Hiervoor kunt u terecht bij een RNI-loket (Registratie Niet-Ingezetenen)

Sommige landen vragen ook om een verklaring omtrent het gedrag (VOG). U kunt dit document voor uw vertrek aanvragen via de pagina Verklaring omtrent gedrag.

Financiƫle gevolgen

Let op: een emigratie kan financiĆ«le gevolgen hebben. Neem contact op met de Belastingdienst, uw zorgverzekeraar, pensioeninstelling en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor uw pensioen. Daar kunt u een correspondentieadres doorgeven.