Ga naar de inhoud

Stemmen vanuit buitenland

Bent u tijdelijk in het buitenland op 22 november 2023? 

Stemmen als u tijdelijk in het buitenland bent

Bent u tijdelijk in het buitenland voor bijvoorbeeld werk, studie of vakantie? En staat u nog ingeschreven bij de gemeente Brummen? Dan heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Stemmen met een machtiging: U kunt iemand machtigen om voor u te stemmen. (zie informatie machtigen).
  • Stemmen per brief: 

U kunt ook per brief stemmen vanaf uw tijdelijke buitenlandse adres. De aanvraag om via een brief te stemmen verloopt via de gemeente Den Haag​​. Voor de verkiezingen van de Tweede Kamer moet uw volledige aanvraag uiterlijk woensdag 25 oktober 2023 (23.59 uur Nederlandse tijd) ontvangen zijn door de gemeente Den Haag. Een volledige aanvraag bestaat uit het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier en een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument.

Stemmen als u in het buitenland woont

Woont u in het buitenland (waaronder Aruba, Curaçao en Sint Maarten)? En staat u niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente of een van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Dan kunt u alleen stemmen bij de verkiezingen van de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Hiervoor moet u zich eerst registreren als kiezer buiten Nederland bij de gemeente Den Haag.