Ga naar de inhoud

Bespaarhulp

Woon je in de gemeente Brummen en ben je bezorgd over je energierekening? Als je een inkomen tot 130% van het minimumloon hebt kan de bespaarhulp je helpen! De bespaarhulp komt gratis bij je langs en helpt je met tips, adviezen en zo nodig met besparende maatregelen.

Voor huurders

Bijvoorbeeld radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of een infraroodpaneel. En heeft u een heel oude koelkast die veel energie verbruikt? Dan kunt u zelfs een nieuwe zuinige koelkast krijgen. 

Zo werkt het

  • Maak een afspraak met de bespaarhulp. Dat kan via www.bespaarhulpbrummen.nl. Of bel (0575) 568 230.
  • De bespaarhulp komt bij u thuis. Hij of zij helpt u met tips en kijkt waarvoor u in aanmerking komt. 
  • Is uw huis goed geïsoleerd en heeft u de bespaarhulp niet nodig? Kent u iemand in onze gemeente die moeilijk rond kan komen en het aanbod goed kan gebruiken? Geef het door!
  • De afgesproken maatregelen zijn gratis tot een bepaald budget. Hiervoor heeft de gemeente subsidie gekregen van de rijksoverheid. 

Voor woningeigenaren

U kunt uw woning voordelig laten isoleren ter waarde van € 2.000. Zo gaat uw energierekening blijvend omlaag. En bespaart u elk jaar honderden euro’s.

Woning isoleren? Zo werkt het

  • Maak een afspraak met de bespaarhulp. Dat kan via www.bespaarhulpbrummen.nl. Of bel (0575) 568 230.
  • Bespaarhulp Wim Ellenbroek komt bij u thuis. Hij kijkt welke isolatiemaatregel in uw huis het beste helpt. Bijvoorbeeld isolatie van uw muren, zodat kou er niet doorheen komt. Dat gaat simpel en snel via de buitenkant. Zijn uw muren al geïsoleerd? Dan kan er misschien isolatie onder uw vloer of in de kruipruimte. Of isolerend glas. 
  • De afgesproken maatregel is gratis (binnen een bepaald budget).