Ga naar de inhoud

Bijzondere bijstand

Heeft u onverwacht hoge zorgkosten die uw zorgverzekering niet vergoedt? Moet u een advocaat betalen? Of heeft u ├ęcht iets nodig waar u geen geld voor heeft? Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Bijzondere bijstand is niet bedoeld voor gewone dingen in het dagelijks leven. Zoals eten, de huur, kleding, een paspoort, een boete of alimentatie. En ook niet voor zaken die andere instanties betalen, zoals de verzekering of de Belastingdienst.

Voorwaarden bijzondere bijstand

  • U woont in Brummen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U bent Nederlander of u heeft een geldige verblijfsvergunning.
  • De kosten waarvoor u bijzondere bijstand aanvraagt, zijn bijzonder, onvoorzien en noodzakelijk. En ze vallen niet onder een andere wet of voorziening, zoals de Zorgverzekeringswet.
  • De kosten zijn zo hoog dat u ze niet kunt betalen. 

Of u bijzondere bijstand krijgt, hangt af van uw inkomen en bezittingen zoals een huis, auto en spaargeld.

Wilt u bijzondere bijstand aanvragen? 

Bel met het Activerium: 14055 of stuur een e-mail naar bijzonderebijstand@apeldoorn.nl. De medewerkers van Activerium vragen gaan verder met uw vraag. Of ze verwijzen u door naar het loket bijzondere bijstand. Het duurt maximaal 8 weken voordat u weet of u bijzondere bijstand krijgt

Het kan zijn dat u zelf een deel moet bijdragen aan de kosten. Hoeveel u zelf moet betalen, hangt af van uw inkomen en spaargeld.