Ga naar de inhoud

(Extra) energietoeslag voor lagere inkomens

Heeft u in 2022 geen energietoeslag van het jaar 2022 ontvangen, maar denkt u wel te voldoen aan die inkomensgrens in 2023? Dan kan u vanaf 1 december een aanvraag doen via onderstaande link.

Huishoudens met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum kunnen vanaf 1 december een eenmalige energietoeslag aanvragen. Het gaat om een bedrag van € 800. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten betaald worden.  

Hulp bij geldzorgen?

Heeft u schulden? Lukt het niet (meer) die terug te betalen? Kom dan snel in actie. Ook wanneer u uw rekeningen niet meer kunt betalen. Zo voorkomt u dat problemen groter worden. Vraag om hulp bij Swb als u er zelf niet uitkomt. Iedere gemeente heeft een organisatie die u daarbij kan helpen. Neem contact via 0575-561988 of info@welzijnbrummen.nl.

Hulp nodig bij energie besparen?

Woont u in de gemeente Brummen en bent u bezorgd over uw energierekening? Bij een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kan de bespaarhulp helpen! De bespaarhulp komt gratis bij u langs en helpt met tips, adviezen en zo nodig met besparende maatregelen. Neem contact op via www.bespaarhulpbrummen.nl of bel (0575) 568 230. De bespaarhulp komt bij u thuis. Hij of zij helpt u met tips en kijkt waarvoor u in aanmerking komt. De afgesproken maatregelen zijn gratis tot een bepaald budget.