Ga naar de inhoud

Dit kunt u doen aan duurzaamheid

Fijn dat u zich in wilt zetten voor een duurzame toekomst! U kunt een steentje bijdragen door bijvoorbeeld zuinig om te gaan met energie en afval te scheiden. Maar ook door bewust om te gaan met voedsel.

We zetten een aantal tips en regelingen voor u op een rij.

Energieloket

Wilt u uw huis duurzamer maken? Kijk dan op de website van het Regionaal Energieloket. Hier vindt u lokale informatie over duurzaam wonen. Bijvoorbeeld over isoleren en zonnepanelen. Via de zonatlas kunt u snel checken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. 

Vraag hulp bij een energiecoach

Een energiecoach is een vrijwilliger die met u meedenkt over manieren om energie te besparen. De energiecoaches komen geheel gratis en vrijblijvend bij u thuis. Samen bekijkt u aan de hand van een huisscan hoe u uw energiekosten kunt verlagen.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Voor energiebesparende maatregelen aan uw woning kunt u een aantrekkelijke lening afsluiten. 

Subsidie Duurzame Energie

Wilt u een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel aanschaffen? Dan kunt u een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen.

Subsidie isolatiemaatregelen

Vanaf 4 januari 2021 is er voor eigenaar én bewoner de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie. U kunt met de ISDE subsidie ontvangen voor 5 typen isolatiemaatregelen. Bekijk alvast de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen via ISDE: Subsidiebedragen isolatiemaatregelen vanaf 2021. 

BrummenEnergie

BrummenEnergie is een energiecoöperatie voor inwoners in de gemeente Brummen. De leden van deze coöperatie kopen gezamenlijk groene energie in. Zo daalt de prijs van energie. Ook u kunt lid worden! Meld u aan via BrummenEnergie. BrummenEnergie investeert ook in het lokaal opwekken van duurzame energie.

Tips voor duurzamer leven

Internet staat vol met tips om energie te besparen, (milieu)bewust te winkelen en andere duurzame ideeën. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van MilieuCentraal.nl.