Ga naar de inhoud

Dit kunt u doen aan duurzaamheid

Veel bedrijven en instellingen moeten maatregelen treffen om het energieverbruik terug te dringen. Dit staat in de Wet milieubeheer. De Omgevingsdienst Veluwe IJssel verzorgt voor ons de handhaving bij bedrijven en instellingen op het gebied van milieu.

De komende jaren besteedt de Omgevingsdienst bij controles dan ook meer aandacht aan energiebesparing. In eerste instantie vooral met advies en op een stimulerende manier.

Investeren in duurzame energie

Wilt u uw bedrijfspand duurzamer maken? Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel kunt u een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen. Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand kunt u gebruik maken van de SDE++ subsidie.  

Gasloos bouwen

Nieuw te bouwen woningen en kleinere bedrijfsgebouwen mogen niet meer op aardgas worden aangesloten. Dat geldt ook voor bouwwerken met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère. Gaat u bouwen? Houd hier dan rekening mee. Bij de aanvraag omgevingsvergunning moet u een EPC-berekening aanleveren. Lees meer op de pagina Gasloos bouwen.