Ga naar de inhoud

Knooppunt Mantelzorg

Zorgen voor uw oude vader of moeder, voor een vriend met een handicap of een buurvrouw die langdurig ziek is. U doet het misschien zonder erover na te denken. Maar als mantelzorger bent u onmisbaar. De zorg voor een ander kan soms ook best moeilijk zijn. Daarom is het Knooppunt Mantelzorg er voor u.

Geheugensteunpunt

Is uw partner wel erg vergeetachtig? Maakt u zich zorgen over de beginnende dementie van uw vader of moeder? Of wilt u ervaringen uitwisselen met lotgenoten? U bent van harte welkom bij het Geheugensteunpunt voor informatie en advies.

Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale ondersteunt vrijwilligers in onze gemeente. Het is hèt centrale punt waar vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligerswerk samenkomen. U vindt hier leuke vrijwilligersfuncties en u kunt bijvoorbeeld meedoen aan workshops en cursussen.

Vrijwilligersverzekering

In uw vrijwilligerswerk kan er wel iets mis gaan. Misschien dekt uw eigen verzekering al veel schade. Als dat niet voldoende is, kunt u rekenen op onze vrijwilligersverzekering. Aanmelden hoeft niet, als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd. Dat geldt ook voor maatschappelijke stagiaires.

Wilt u meer weten of een schade melden? Neem dan rechtstreeks contact op met de medewerkers van Centraal beheer/Achmea. Zij zijn u graag van dienst. Het telefoonnummer is 055-579 8164 (dagelijks van 08.00 – 17.30 uur) of lees meer op samengoedvoorelkaar.nl

Buurtkanaal

Benieuwd wat er in uw wijk te doen is? Op zoek naar een maatje in de buurt om samen iets te ondernemen? Kijk dan eens op Buurtkanaal. Dit is een platform dat een verbinding legt tussen inwoners, verenigingen en organisaties in de wijk.