Ga naar de inhoud

Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

Bent u getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag? U kunt via de gemeente hulp krijgen om een nieuwe start te maken. Deze hulp heet ‘brede ondersteuning’. Brede ondersteuning is hulp voor u op verschillende gebieden. Denk aan hulp bij zorg, uw gezin, werk financiën en wonen. Lees hier alles wat we voor u kunnen doen.

Brede ondersteuning

De hulp die u nodig heeft, kunnen we samen bepalen. Dat doen we in gesprek. We kijken daarin met elkaar waar u steun of hulp bij kunt gebruiken en wat u nodig heeft. We zorgen er samen voor dat het hulp op maat is. We kijken hierbij wat voor ouder, kind en het gezin nodig is voor het maken van een nieuwe start. Hierbij gaan we uit van uw situatie van nu, dus op het moment dat u zich bij ons meldt. Hieronder vind u een rijtje van zaken waar we bij kunnen helpen. Er is veel mogelijk, dus staat uw hulpvraag er niet bij, neem dan alsnog contact op met Team voor Elkaar. Samen kijken we naar hoe wij u het best kunnen ondersteunen. 

 • Hulp bij zaken die u moeilijk vindt;
 • Hulp bij zaken waar u erg tegenop kijkt;
 • Zaken op een rijtje zetten of een overzicht maken van uw geldzaken;
 • Wij kunnen meekijken met zaken waar u zich zorgen over maakt en wil dat iemand meekijkt;
 • Hulp bij het op zaken stellen van de thuissituatie;
 • Hulp bij het vinden van werk;
 • Hulp bij gezondheidsproblemen (voor u, uw kinderen of hele gezin);
 • Hulp bij het zoeken van een specialis zoals een psycholoog;
 • Hulp in of rondom het huis.

Hoe krijgt u hulp?

Neem contact op met Team voor Elkaar. U wordt binnen 3 weken gebeld om een afspraak te maken. Is er spoed bij of is er crisis, dan moet u dit aangeven bij het gesprek. Afhankelijk van de situatie kunnen ze met voorrang een afspraak met u inplannen.
U kunt Team Voor Elkaar elke werkdag bellen van 9.00 tot 12.00 uur op 0575-568 568. Mailen kan ook: info@teamvoorelkaar.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier. Hierop kunt u bij de reden aangeven dat het gaat om een gesprek brede ondersteuning toeslagaffaire.

Wat kunnen we voor u doen?

Een medewerker Team voor Elkaar heeft overzicht over de hulp aan u en uw gezin. Deze medewerker houdt contact om met u te bespreken of alles goed loopt. 

Veel ouders denken dat ouders en kinderen recht hebben op geld of spullen van de gemeente (ook wel bekend als de ‘Spuk’-regeling). Of dat gemeenten een vast bedrag per ouder beschikbaar hebben. Ook wordt gedacht dat iedereen altijd precies hetzelfde krijgt. Dat klopt niet. En het zorgt soms voor verwarring en teleurstelling. Per ouder of kind kijken we naar uw persoonlijke situatie en wat nodig is om een nieuwe start te maken. 

Samen stellen we een plan van aanpak op waarin de afspraken staan die we maken om een nieuwe start mogelijk te maken. Wij helpen bij wat in uw situatie nodig is. U krijgt hulp die is afgestemd op uw situatie. De hulp is voor iedereen op maat.

Kindregeling

Zijn jouw ouders gedupeerd door de toeslagenaffaire? Voor jou is er dan de kindregeling!

Wil je met iemand van de gemeente praten over de kinderopvangtoeslagaffaire en de problemen die dat heeft opgeleverd of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Team voor Elkaar (0575-568 568 of info@teamvoorelkaar.nl). We helpen je graag!

Wat is de kindregeling?

Het zou kunnen dat je een brief hebt gekregen van de Belanstingdienst. Daarin staat dat je recht hebt op een geldbedrag. Ook kan je hulp inschakelen van de gemeente voor andere zaken. We praten dan over jouw situatie en wat jij nodig hebt. Je kunt van ons bijvoorbeeld hulp krijgen bij:

 • Geldzorgen en overzicht op je financiën;
 • Problemen met je gezondheid of als je niet zo lekker in je vel zit;
 • Het zoeken naar werk of het volgen van onderwijs;
 • Ondersteunen bij hulpvragen van je eigen gezin.

Meer informatie over de kindregeling leest je op de website van Kindregeling voor jou.

Ondersteuning Ex-partners van gedupeerden - Ex-toeslagpartnerregeling

Uw ex-partner is erkend gedupeerd en u bent uit elkaar gegaan vóór dat uw ex-partner een compensatiebedrag ontving. En bent u zelf niet voor een herstelregeling van de kinderopvangtoeslag in aanmerking gekomen? Ook voor u is er een regeling. Ook u kunt hulp krijgen vanuit de gemeente. Neem contact op met Team voor Elkaar en kijk op Alles over de ex-toeslagpartnerregeling.  

Regeling voor nabestaanden

Als een gedupeerde ouder is overleden, kan het gezin achterblijven met problemen. De nabestaandenregeling is er om de toeslagpartner of kinderen van de overledene te ondersteunen. Meer informatie leest u op de webite Herstel Toeslagen.