Ga naar de inhoud

Opvoeden

Vragen over opvoeden of opgroeien? Of wilt u eens met iemand praten over uw zorgen? Dan kunt u terecht bij Team Voor Elkaar. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er niet meer, de taken van het CJG zijn overgegaan naar Team Voor Elkaar. Veel informatie en tips vindt u ook op www.opvoeden.nl.

Opgroeien

Uw kind wordt niet geboren met een handleiding. Maar u kunt wél veel hebben aan de ervaring van anderen. Zo weet u hoe kinderen zich gemiddeld ontwikkelen. Veel informatie over de ontwikkeling van baby tot kleuter staat in het Groeiboekje. Dit krijgt u bij uw eerste bezoek aan het consultatiebureau.

Gezondheid

In Brummen vinden we het belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien en een gezonde leefstijl ontwikkelen. Niet alleen om gezondheidsproblemen - zoals hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker  te voorkomen, maar ook om een kind nu al een goede basis te geven. Kinderen met een gezond gewicht zitten namelijk beter in hun vel, worden doorgaans minder gepest en hebben meer zelfvertrouwen dan kinderen met overgewicht of obesitas. We streven in Brummen naar een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Meer informatie hierover vind je op jongerenopgezondgewicht.nl. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met de consulenten van Team voor Elkaar, de GGD of kijk op ggdnog.nl.

Talenthouse

Talenthouse van Stichting Welzijn Brummen geeft jongeren de kans hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Jongeren nemen hierbij hun verantwoordelijkheid, leren samenwerken en initiatieven nemen. U vindt Talenthouse in Brummen bij Base aan het Graaf van Limburg Stirumplein 5.

KIES

Een echtscheiding gaat meestal gepaard met verdriet en onzekerheid. Bij de partners die uit elkaar gaan, maar zeker ook bij de kinderen. Zij vinden het vaak moeilijk om over de scheiding te praten. Of ze denken dat het hun schuld is. De cursus KIES (Kinderen in Echtscheiding Situaties) kan dan helpen.

Veilig Thuis

Wat moet u doen als ruzies in huis uit de hand lopen? Als ouders elkaar uitschelden en agressief zijn naar elkaar of naar hun kind? Of als u vermoedt dat uw buurmeisje thuis mishandeld wordt? Deel uw zorgen en zet de stap naar Veilig Thuis. Dat is hét advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Op samengoedvoorelkaar.nl staat meer informatie en hoe wij samenwerken.