Ga naar de inhoud

Opvoeden

Vragen over opvoeden of opgroeien? Of wilt u eens met iemand praten over uw zorgen? Dan kunt u terecht bij Team Voor Elkaar. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er niet meer, de taken van het CJG zijn overgegaan naar Team Voor Elkaar. Veel informatie en tips vindt u ook op www.opvoeden.nl.

Opgroeien

Uw kind wordt niet geboren met een handleiding. Maar u kunt wél veel hebben aan de ervaring van anderen. Zo weet u hoe kinderen zich gemiddeld ontwikkelen. Veel informatie over de ontwikkeling van baby tot kleuter staat in het Groeiboekje. Dit krijgt u bij uw eerste bezoek aan het consultatiebureau.

Gezondheid

Overgewicht bij kinderen neemt steeds verder toe. Daar willen we wat aan doen. We investeren al een aantal jaren in voldoende bewegingsaanbod en een gezonde leefstijl. In 2014 besloten we om aan te sluiten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) of kijk op Samen Goed Voor Elkaar.

Documenten

• Plan van aanpak JOGG (pdf, 771 KB)
• Uitvoeringsplan JOGG aanpak (pdf, 212 kB)
• Jaaroverzicht JOGG 2015-2016 (pdf, 1,8 MB) 

Talenthouse

Talenthouse van Stichting Welzijn Brummen geeft jongeren de kans hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Jongeren nemen hierbij hun verantwoordelijkheid, leren samenwerken en initiatieven nemen. U vindt Talenthouse in Brummen bij Base aan het Graaf van Limburg Stirumplein 5 en in Eerbeek bij het JOC aan de Händelstraat 45b.

KIES

Een echtscheiding gaat meestal gepaard met verdriet en onzekerheid. Bij de partners die uit elkaar gaan, maar zeker ook bij de kinderen. Zij vinden het vaak moeilijk om over de scheiding te praten. Of ze denken dat het hun schuld is. De cursus KIES (Kinderen in Echtscheiding Situaties) kan dan helpen.

Veilig Thuis

Wat moet u doen als ruzies in huis uit de hand lopen? Als ouders elkaar uitschelden en agressief zijn naar elkaar of naar hun kind? Of als u vermoedt dat uw buurmeisje thuis mishandeld wordt? Deel uw zorgen en zet de stap naar Veilig Thuis. Dat is hét advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Op samengoedvoorelkaar.nl staat meer informatie en hoe wij samenwerken.